مقالات
شناخت بیشتر انواع چرم | و آشنایی با تفاوت های آنها
آشنایی با انواع چرم:
آشنایی با محصولات مختلف چرمی، چه از چرم طبیعی و چه از چرم مصنوعی از جمله مهمترین مواردی است که پیش از آنکه اقدام به خرید محصولات چرمی کنید، باید به آن توجه کافی داشته باشید تا بتوانید کالای چرمی با کیفیت بالایی را خریداری نمایید. در این مقاله در فروشگاه اینترنتی لباس سنتر شما را با انواع چرم و موارد کاربرد و تفاوت های آنها آشنا می کنیم.
این روزها مصنوعات چ می به دلیل داشتن وزن کم و کیفیت عالی و دوام بالا و زیبایی و تنفس پذیری خوب خود دارای طرفداران بسیار زیادی هستند. دليل قیمت بالای چرم در بازار هم به علت فراهم شدن این محصولات از پوست حیوان های مختلف است.
انواع چرم های مختلف بر حسب فرایند تولید :
چرم طبیعی :
به شکل کلی انواع چرم های مختلف را می توان بر حسب فرایند تولیدشان به دو دسته اصلی چرم طبیعی و چرم مصنوعی تقسیم بندی نمود.
چرم طبیعی از آماده کردن پوست حیوان هایی مانند گاو و گوسفند، کروکودیل، شتر مرغ، مار و مارمولک تهیه می گردد. این چرم ها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند که به سه دسته چرم سبک، چرم نیمه سنگین و چرم سنگین تقسیم می شوند.
مقاله های بیشتر:
- خارش پوستی | و نقش پر رنگ کمبود ویتامین
- 7 روش مرتب کردن کمد لباس|به صورت کاربردی
- شلوار جاگر و اسلش| و تفاوت بین آن ها
چرم سبک:
دلیل نام گذاری این نوع از چرم ها به چرم سبک این است که این نوع از چرم ها را از پوست حیوان هایی مانند گوسفند و بز تهیه می کنند. این چرم ها در مقایسه با سایر چرم ها از ضخامت پایین تری برخوردار هستند.
این چرم ها به خاطر ظرافت و سبکی مخصوص خودشان، بیشتر مواقع در تولید کلاه، لباس و دستکش استفاده می گردند. به دلیل ضخامت کم این محصولات، از آن ها باید مراقبت بیشتری کرد. در غیر این صورت باید انتظار آسیب دیدن و ساییده شدن آن ها را داشت.
چرم نیمه سنگین :
این چرم را از پوست حیوان هایی مثل شتر مرغ و همچنین کروکودیل به دست می آورند. همین مورد باعث بالاتر بودن قیمت آن نسبت به سایر چرم ها می باشد.
این نوع از چرم ها به دلیل اینکه بسیار کمیاب هستند و همین کمیاب بودن آن باعث قیمت بالای آن شده است، بیشتر در کالاهای لوکس استفاده می شوند.
همین مورد این چرم را به یک چرم ویژه تبدیل نموده است.
چرم سنگین :
این چرم را از پوست شتر، گاو و یا گوساله تهیه می نمایند.دوام بسیار بالای آن، آن را به بهترین و با کیفیت ترین چرم بازار تبدیل نموده است. چرم های سنگین، به دلیل کیفیت بسار بالایشان، پس از گذشت زمان، همچنان کیفیت خوبشان را حفظ می نمایند.
از ااین نوع چرم ها بیشتر در تولید کیف و کفش که نیاز به کیفیت بالاتری دارند، استفاده می نمایند.
چرم ممصنوعی :
این روزها، انواع چرم طبیعی، از قیمت های بسیار بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل گرایش به چرم مصنوعی خیلی بیشتر از قبل شده است.
قیمت پایین و صد البته زیبایی مناسبشان، باعث شده که این چرم ها دارای طرفداران خاص خودشان باشند. از جمله این چرم ها می توان از چرم وگان و چرم گیاهی نام برد که استفاده بالایی در تولید پالتو، کیف و کفش، روکش صندلی و سایر محصولات چرمی نام برد.
مدل های مختلف چرم طبیعی بر حسب ظاهر :
انواع چرم طبیعی را بر حسب شکل ظاهریشان به چند دسته مختلف تقسیم می کنند.
1-چرم ابر وبادی:
این چرم از پوست گاو وگوسفند تهیه می شود و به خاطر خاصیت متنوع پوست ها ، دارای شکل ها و طرح های متنوع و جالبی هستند.از این چرم ها در لباس ها، کیف و کفش استفاده می شود.طرح های دلنواز و منحصر به فرد آن،دست طراحان مد ررا برای خلق محصولاتی خاص و عالی باز می کند.
2- چرم ورنی:
این چرم را از پوست گاو و گوساله تهیه می نمایند. بعد، به وسیله لعاب لاکی، سطح چرم کاملا براق می گردد و زیبایی در خاصی پیدا می کند. این چرم بیشتر در ساخت کیف و کفش کاربرد دارد.
3-چرم الگانت:
این چرم از جمله مرغوب ترین مدل های چرم است. این چرم از بالاترین لایه از پوست فراهم می شود.
به همین دلیل هم، یک چرم لوکس و بسیار مقاوم در برابر خراب شدن و خش است. این چرم بیشتر از پوست گاو و یا بز ساخته می شود.
4-چرم فلوتر:
این چرم از پوست گاو تهیه می شود و جنس آن ضخیم و البته لطیف، و بسیار محکم و مقاوم است.
5-چرم بروشاو:
چرمی نیمه ورنی که دارای سطحی براق است و معمولا برای ساخت کفش از آن استفاده می شود.
6-چرم نبوک:
این چرم دارای دوام و کیفیت بالایی است. در برابر خراشیدگی بسیار مقاوم است. از این چرم برای ساخت کمربند، کیف و کفش استفاده می گردد.
7-چرم جیر:
این نوع چرم به دلیل پرزهای نرم و کوتاهش شناخته می شود. این نوع جرم دارای مقاومت و ماندگاری پایینی است و از پایین ترین لایه پوست ساخته می شود.
8-چرم اشبالت:
این نوع از چرم، از لایه میانی پوست حیوان هایی مانند گاو و گوسفند و بز تهیه می شود.این چرم دارای دوام و ماندگاری معمولی است و بنابراین در نگهداری آن باید تلاش بیشتری نمود.
9-چرم کوروکو:
این چرم ها، چرم هایی مصنوعی هستند که دارای سطحی طرح دار هستند که این نقوش به صورت مصنوعی بر روی پوست ایجاد می شوند.
10-چرم چاپی :
با ااستفاده از این چرم ها می توان طرح های دلخواه خود را بر روی چرم ها ایجاد کرد. با این چرم ها می توان هر چاپی را بر روی هر چرمی، از جمله طبیعی و مصنوعی ایجاد نمود.
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم بیشترین و کامل ترین توضیحات را درباره انواع چرم به شما ارائه داده باشیم.